Pompoen/groentensoep met couscous

  • Marokkaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-2011
  • Pompoen/groentensoep met couscous

    Pompoen/groentensoep met couscous

    Pompoen/groentensoep met couscous

De herfst is de tijd bij uitstek voor pompoengerechten;
onderstaand vind je een recept voor een smakelijke
soep van pompoen en andere groenten met couscous.

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gram pompoen;
300 gram wortelen;
200 gram courgettes;
200 gram meiknolletjes;
1 ui;
1 kippenbouillonblokje;
2 eetlepels olijfolie;
1 koffielepel "ras el hanout" (zie link onder het recept);
zout en peper naar smaak;
6 1/2 dl. water;
4 eetlepels voorgekookte of gestoomde couscous (grof).
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de pompoen, de wortelen en de meiknolletjes.
Snijd de uiteinden van de courgettes af.
Was de groenten en snijd ze in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een kookpan, pel en hak de
ui fijn en fruit die aan in de hete olie.
Voeg de groentenblokjes toe en de ras el hanout en
peper en zout naar smaak.
Laat alles in 5 minuten al omscheppend meebakken
en giet er het water bij plus het bouillonblokje.
Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 25 minuten
zachtjes koken.
Mix de soep fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.
Voeg evt. nog wat zout en peper toe indien nodig.

Bron

MIJN WEBLOG

Serveertip

Schep de soep in mooie soepkommen en schep in elke
kom een eetlepel couscous.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten