Mini bananenpannenkoekjes
- Marokkaans, Banket
- 20-30 min.
Ik houd van pannenkoeken, pancakes en Marokkaanse baghrir maar ook deze kleine pannenkoekjes met een vulling van banaan zijn niet te versmaden....
Ingrediënten
250 gram bloem;1/2 zakje bakpoeder;
60 gram poedersuiker;
een beetje kaneelpoeder;
2 eieren;
125 ml. volle melk;
125 ml. room;
2 rijpe bananen.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1832,54 kcal |
Koolhydraten | 305,67 g |
Eiwitten | 54,00 g |
Vetten | 39,82 g |
Voorbereiding
Vermeng de bloem met het bakpoeder, het poedersuiker
en een snufje kaneelpoeder in een kom.
Klop de eieren los in een kommetje en voeg toe aan het
bloem/suikermengsel.
Meng goed door elkaar en voeg er dan de lauwe melk, room en de geprakte bananen aan toe.
Vermeng alles goed tot een egaal beslag.
Bereidingswijze
Vet een anti-aanbakkoekenpan licht in met wat boter en
schep daarin kleine bergjes van het beslag.
Bak de pannenkoekjes goudbruin en gaar; aan elke kant
1 à 2 minuten zachtjes bakken.
Bestrooi de pannenkoekjes met wat poedersuiker.