1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Zuurkool
  6. Een basis gekookte zuurkool recept

Een basis gekookte zuurkool recept

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2011

Ingrediënten 4 personen


400 g zuurkool naturel
geklaarde boter (laat boter tot een kook komen en schuim wit deel af) Geklaarde boter geeft een neut smaak aan het geheel.
1 ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
4 gestoten witte peperkorrels
5 gekneusde jeneverbessen
2 gescheurde laurierblaren
witte wijn
weinig nootmuskaat


Een basis gekookte zuurkool recept
Een basis gekookte zuurkool recept

Heerlijk bij varkensvlees stoofpotten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Fruit ui en knoflook aan tot glazig.
2. Voeg uitgepluisde zuurkool, gestoten peperkorrels, jeneverbessen en laurierblad bij de uie mengsel.
3. Kook zuurkool in weinig water zo 10-15 min. tot beetgaar.
4. Giet vocht af en kook zuurkool met witte zijn verder voor 5 min.
5. Raspt er weinig nootmuskaat over.
6. Serveer warm.

Serveertip

Variatie: Er kunt ook ananas of mandarijntjes of appel mee gekookt worden met zuurkool.

Heerlijk met eisbein of gestoofde krabbetjes of zelfs door een stamppot.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top