Chocolate cheesecake

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Chocolate cheesecake

    Chocolate cheesecake

    Chocolate cheesecake

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
250 g koekjes (Oreo, pakje 154 g) 100 g boter, gesmolten 3 tabletten chocolade extra puur 72% (a 100 g) 9 pakjes roomkaas (a 100 g) 340 g witte basterdsuiker 4 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keueken machine
springvorm 24 cm

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan en zet 5 min. in de oven. Laat afkoelen. 2. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de roomkaas en de suiker in de keukenmachine. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep 8 el van dit mengsel in een kom en houd apart. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van het mengsel en schenk in de springvorm. Verdeel er met een lepel druppels van het apart gehouden roomkaasmengsel over. Maak er met een satéprikker mooie krullen van, zodat er een marmerpatroon ontstaat. 3. Bak de taart 1 uur in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat afkoelen en verwijder de vorm. Serveer koud.

Bron

allerhande

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Barbarian avatar
Barbarian

Doorsturen

Home Recepten