1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche

Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche

Door: ruthbrock

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-11-2011

Ingrediënten 2 personen




    - 5 aardappelen
    - 250 gram zuurkool
    - 1 bakje spekjes
    - klein potje crème fraîche
    - halve appel
    - 150 gram gehakt
    - geraspte kaas
    - nootmuskaat
    - peper en zout
    - scheutje melk
    - klontje boter


Verder heb je nodig


Ovenschaal; pan voor de aardappels; zeef; kom

Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche
Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche
Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche
Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche
Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche
Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche
Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche
Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche

Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden c.
aardappel puree maken

Bereidingswijze



    1. Schil de aardappelen en kook de aardappelen gaar met wat zout.
    2. Bak ondertussen de spekjes uit en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout. Laat onder tussen ook de zuurkool uitlekken en verwarm de oven voor op 180 graden.
    3. Meng de zuurkool met 2 eetlepels crème fraîche en de kleingesneden appel. En bedek de bodem van de ovenschaal hiermee.
    4. Verdeel hierover weer het mengsel van gehakt en spekjes
    5. Stamp de aardappels tot puree samen met de mosterd, melk, boter en breng op smaak met peper en zout.
    6. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel in de ovenschaal. Strijk de bovenkant glas met de bolle kant van een lepel.
    7. Verdeel nu een laagje crème fraîche over de aardappel puree en strooi hierover weer een beetje geraspte kaas.
    8. Plaats de ovenschotel in de oven en bak in ca. 45 minuten goudbruin. in combi oven gaat het sneller!

Serveertip

TIPS



    - In plaats van gehakt kan je ook de vulling van een worstje rul bakken, dit geeft extra veel smaak.
    - De ovenschotel is gemakkelijk van te voren te bereiden en later af te bakken.

Bron

?



Deel dit recept

Reacties (20)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top