1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pepernoten
  5. pepernoten

pepernoten

Door: Machteld79

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-11-2011

Ingrediënten


250 gram bloem
3 gram bakpoeder
5 gram kaneel
2½ gram gemalen kruidnagel
2 gram kardemom
1 gram gemberpoeder
125 gram boter
125 gram bruine basterdsuiker
50 gram schenkstroop
3 gram zout.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom.

Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een steelpan tot ongeveer 45 °C tot alles is gesmolten.

Schenk dit bij de bloemmassa en roer alles goed door elkaar tot een glad deeg ontstaat.

Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven.

Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dikte en steek hier bijvoorbeeld met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje gelijkmatige mopjes uit.

Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die ongeveer 15 minuten midden in een matig warme oven (circa 180 °C).

Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen.

Bron

Tv



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Machteld79
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top