1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. abrikozentaart met kwark

abrikozentaart met kwark

Door: joycevisser

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-1999

Ingrediënten 12 personen


* ongeveer 200 gr. biskwietjes
* 75 - 100 gr. boter of margarine
* 8 blaadjes witte gelatine
* 750 gr kwark
* 1 pakje vanillesuiker
* 250 gr. abrikozenjam
* 250 cl. slagroom
* 1 groot blik abrikozen (netto 820 g)


Verder heb je nodig


* taartvorm van 26 cm. doorsnee
(of de ring van een springvorm
en een groot bord)
* 2 beslagkommen
* vergiet


Frisse kwark-slagroom taart met vruchten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

* koekjes goed verkruimelen en
vermengen met de boter tot er een
stevig deeg ontstaat * een
bakvorm goed invetten (of je zet de
ring van een bakvorm op en
groot bord o.i.d.) en het deeg
goed over de bodem verdelen *
gelatineblaadjes
weken in koud water
* abrikozen uit laten lekken in
een vergiet en fijn snijden (houd
er een stuk of 8 achter(op sap)
voor de garnering)

Bereidingswijze

De kwark met de jam en de
vanillesuiker goed mengen;
gelatineblaadjes oplossen in
heet water en door de kwark
mengen; deze kom zo'n 20 min.
in de koelkast zetten; ondertussen
de room opkloppen en de abrikozen
met de room voorzichtig mengen;
doe dan de room bij de kwark en
vul er de taartvorm (of dus alleen de ring
op een groot bord)mee; Zet de taart een nachtje in de koelkast;
voor het opdienen de taart met
abrikozen garneren.

Serveertip

Deze taart kun je natuurlijk met
alle soorten vruchten maken.
Je past dan gewoon de jam en
de "verse" vruchten aan en je
hebt een hele andere kwarktaart.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joycevisser
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top