Aardappelstrudel met Gehakt,Champignons, ui en Paprika:

  • Oostenrijks, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-11-2011

Erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr Bloem,
150 ml Kopje lauw Water,
1 Mespuntje Zout,
1 Koffielepel Azijn,
1 Eierdooier,
1 Dessertlepel Olie,
200 gr Bloemige Aardappelen,
40gr Gesmolten Boter.

Vulling:
300 gr rundergehakt,
6 gr Gehaktkruiden,
1 Ui,
150 gr Champignons,
½ Rode Paprika,
2 Trostomaten,
± ¼ Winterwortel,
50 gr Verse Kruiden (Tijm, Rozemarijn, Peterselie, Marjolein en Munt).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes,
Snijplank,
2 Mengkommen
Ei/Champignon snijder,
Kookpannetjes,
Koekenpan,
Oven.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Aardappel 22 minuten koken en pureren. Voor strudeldeeg in een kom kopje lauw water met mespuntje zout, koffielepel azijn, eierdooier en dessertlepel olie door elkaar te kloppen. Doe 250 g bloem in een kom, maak er een kuil in en doe daarin het voorbereide mengseltje. Werk dat alles met 2 messen door elkaar en kneed het deeg elastisch met koele hand. Maak een bal van het deeg, leg deze in een met heet water omgespoelde mengkom en leg er een kokend hete schone keukendoek over en laat het deeg 1 uur rusten. Dan na 1 uur, de afgekoelde aardappelpuree er bij en goed door elkaar kneden tot een mooie gelijkmatige massa en laat het deeg nog een 30 minuten rusten. Snij ondertussen de paprika door de helft en verwijder bij één helft de zaadlijst en de zaadjes, en snij hem in blokjes. Schil de winterwortel en snij er dunne plakjes van en blancheer ze 2 minuten in kokend water en dompel ze gelijk onder in koud water, en laat uitlekken op keuken papier. Was de tomaten en snij ze klein. Ontvel de ui en snipper hem. Borstel champignons schoon en snij de champignons in plakjes met de ei/champignon snijder en draai ze een kwartslag en snij ze nog een keer door. Doe in de koekenpan een klontje boter en fruit de ui glazig dan het gehakt er bij gehaktkruiden er over verdelen en rul en gaar baken, dan de winterwortel, champignons en de paprika er bij alles baken tot het vocht is in gekookt. Laat het op keukenpapier uit lekken. Hak de kruiden fijn.

Bereidingswijze

Het strudeldeeg dun uitrollen op een met bloem bestoven doek dun uitrollen, in de vorm van een rechthoek. En bestrooien met een laagje gehakte kruiden. Dan het gerulde gehakt prutje er over verdelen en de tomaat en de rest van de kruiden en oprollen. En smeer de aardappelstrudel in met gesmolten boter. Bakken de aardappelstrudel 25 minuten in het midden van de oven op 200°C.

Serveertip

De strudel in schijven snijden en serveren.

Laatste reacties

lucretiab avatar
lucretiab 05-11-2011

Dank je voor je originele recept ik ga het zeker eens uitproberen. Groetjes Lucretia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten