1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Empanada met chorizo

Empanada met chorizo

Door: planco

  • Spaans, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-11-2011

Ingrediënten 8 personen


250 g chorizo (worst), in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1/2 eetlepel oregano
1 pak mix voor pizzabodem
100 g pittige kaas (bijv. grana padano), geraspt
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1/2 zakje verse peterselie, fijngehakt
(versgemalen) peper


Verder heb je nodig


Bakpapier

Empanada met chorizo
Empanada met chorizo

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C. In koekenpan chorizo zachtjes knapperig bruinbakken. Ui, paprika en oregano erdoor scheppen en afgedekt in ca. 7 minuten zachtjes gaar smoren, af en toe omscheppen. Intussen in kom mix voor pizza en kaas mengen. Olie toevoegen en deeg maken volgens aanwijzing op verpakking. Op met bloem bestoven aanrecht deeg uitrollen tot dunne lap. Met behulp van bordje (doorsnede ca. 14 cm) 8 rondjes uitsnijden.

Bereidingswijze

Peterselie en peper naar smaak door chorizomengsel scheppen. Chorizomengsel op deegrondjes scheppen en rondjes dubbelklappen. Randen vochtig maken en tussen duim en wijsvinger tot mooie schulprand dichtknijpen. Empanadas op met bakpapier beklede bakplaat in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Serveertip

Empananda`s warm, lauwwarm of koud serveren

Bron

Ah



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top