Balsamico-kip met knoflookcouscous

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-11-2011
  • Balsamico-kip met knoflookcouscous

    Balsamico-kip met knoflookcouscous

    Balsamico-kip met knoflookcouscous

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets
80 ml balsamico-azijn
125 ml kippenbouillon
2 eetlepels suiker
1 teen knoflook geplet

Knoflookcouscous
300 gr couscous
500 ml kokende kippenbouillon
60 gr boter
4 tenen knoflook, in plakjes
2 eetlepels verse tijm
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de kipfilets in een ondiepe schaal en giet er de balsamico-azijn en kippenbouillon over en doe er suiker en knoflook bij. Laat aan elke kant 10 minuten marineren.

Doe de couscous in een kom en giet er de kokende bouillon op. Sluit af met plasticfolie en laat 5 minuten staan of totdat alle vocht geabsorbeerd is.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een koekenpan op halfhoog tot laag vuur. Doe de knoflook en de tijm erin en bak 3 minuten totdat de knoflook zacht is maar nog niet bruin. Doe de couscous in de pan en bak al roerende nog 2 minuten.

Verewarm voor de kip een koekenpan met olie voor op halfhoog vuur. Haal de kip uit de marinade, doe hem in de pan en bak 3 a 4 minuten per kant. Giet de marinade in de pan en kook de kip nog 1 minuut aan elke kant of totdat de kip door en door gaar is en de marinade ingedikt.

Bron

De pure keuken - Donna Hay

Serveertip

Verdeel de couscous over de borden, leg daar de kip op en giet er wat saus over. Geef er gestoomde boontjes of een andere groente bij.

Laatste reacties

demi1005 avatar
demi1005 07-08-2013

was lekker

ArcoVogel avatar
ArcoVogel 01-05-2012

Vandaag dus dit gerecht gemaakt, het was erg lekker . Ik had nog nooit couscous op en wist dus totaal niet wat me te wachten stond aan smaak. Dit vonden we allemaal erg lekker aan gaan we zeker nog eens eten. Ggeten samen met Spercie bonen gestoomd boven kippen boullion

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten