Rodewijnsaus

  • Frans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-11-2011
  • Rodewijnsaus

    Rodewijnsaus

    Rodewijnsaus

Deel dit recept

Ingrediënten
1 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 flesje rode wijn, vol en krachtig (bijv. Lindemans cabernet, 0.25 liter)
150 ml vleesfond (pot 380 ml)
25 g ijskoude boter, in blokjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 577,41 kcal
Koolhydraten 23,40 g
Eiwitten 4,51 g
Vetten 31,24 g

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een steelpan. Fruit de sjalotten en de knoflook 3 min. 2. Voeg de wijn toe en laat tot een kwart inkoken. Voeg de fond toe en laat tot de helft inkoken. 3. Giet de saus door een bolzeef en schenk het vocht terug in de pan. Zet het vuur laag en klop de blokjes boter er stuk voor stuk door met een garde. Breng op smaak met peper en zout.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten