1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Rodewijnsaus

Rodewijnsaus

  • Frans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-11-2011

Ingrediënten


1 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 flesje rode wijn, vol en krachtig (bijv. Lindemans cabernet, 0.25 liter)
150 ml vleesfond (pot 380 ml)
25 g ijskoude boter, in blokjes



Rodewijnsaus
Rodewijnsaus
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een steelpan. Fruit de sjalotten en de knoflook 3 min. 2. Voeg de wijn toe en laat tot een kwart inkoken. Voeg de fond toe en laat tot de helft inkoken. 3. Giet de saus door een bolzeef en schenk het vocht terug in de pan. Zet het vuur laag en klop de blokjes boter er stuk voor stuk door met een garde. Breng op smaak met peper en zout.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Olaf83


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Olaf83
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top