Ovenschotel Prei naar mijn smaak:

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2011

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr rundergehakt,
400 gr prei,
1 zakje aardappelpuree voor in de oven, (Maggt),
Bakje oesterzwammen,
1 Rode ui,
2 teentjes knoflook,
30 gr Lay´s Chips cheese onion
1 tl cayennepeper,
2 tl kerrie poeder
1 tl nootmuskaat,
1 tl Italiaanse kruiden,
Peper, zout,
150 gr Old Amsterdam kaas vers geraspt,
Paneermeel,
3 el olijfolie,
Kleine klontjes boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes,
Snijplank,
Knoflookpers,
Kaas rasp,
Keukenmachine of staafmixer,
Hapjespan.

Voorbereiding

Verwarm de oven 180 gr Cel.
Snij van de prei alleen het wit tot en met het licht groene halve ringen niet te dik, en was het
onder stromend water. Pel de ui en snipper hem. Bereid de puree zo als op de verpakking
vermeld staat. Maak de oesterzwammen schoon en pluk ze in kleine stukjes. Maal de
Lay´s Chips cheese onion fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Pel de knoflook.
Doe de olijfolie in de hapjespan en zet de hittebron hoog als de pan heet is de ui glazig baken
dan de knoflook erboven uit persen gelijk de hette bron matigen en de knoflook licht aan
braden. Gehakt in de pan een beetje uit elkaar halen de kruim van Lay´s Chips cheese onion, nootmuskaat, cayennepeper, Italiaanse kruiden en de er bij, en het gehakt rul baken dan de oesterzwammen erbij en een minuten of 5 zachtjes laten baken. Onder tussen de pan met
water en een snuifje zout op zetten met de prei en 5 minuten laten koken en af gieten.

Bereidingswijze

Vet de ovenschaal in met boter, leg op de bodem het gehaktmengsel daar de prei over
verdelen daar de kerriepoeder over dan daar de aardappelpuree er over verdelen. Dan de geraspte kaas er over verdelen daar over wat paneermeel daar een paar kleine klontjes boter. over verdelen. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het in 20 min gaar en krokant. Smakelijk eten

Serveertip

Warm serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten