trifle

  • Kinderkeuken, Nagerecht
  • 10-20 min.

Toetje

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Boodschappen lijstje: 50 gr. lange vingers,
1 blikje of potje gemengde vruchten (200g),
25 g custardpoeder, 35 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 5 dl melk, 1/8 liter slagroom, 1 theelepel suiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

evt. overhandschoen bij het bijgieten van de
hete vla.

Weeg en meet alles wat je nodig hebt heel precies af.

Voorbereiding

Klaarzetten:
lage(glazen)schaal met platte bodem, kwastje,
roerlepel, beslagkom, maatbeker, zeef, pan,
pannelikker, lepel en garde.

Bereidingswijze

-Leg in de schaal de lange vingers met de zijkanten schuin tegen elkaar aan (dakpansgewijs)
-Laat 1 blikje of potje gemengde vruchten in de zeef, boven de kom uitlekken.
-Neem 1 dl van het vruchtensap appart en smeer dit met behulp van een kwastje over de lange vingers.
-Verdeel over de lange vingers de uitgelekte stukjes fruit.
-Doe de custardpoeder, suiker en vanillesuiker in de kom. Roer het goed door elkaar.
-Roer er dan scheutje voor scheutje 1 dl koude melk door. Blijf roeren tot het een geel, glad papje is. Wrijf klontjes tegen de wand van de kom stuk.
-Giet in de pan 4 dl melk en breng deze aan de kook. Draai het vuur laag.
-Giet al roerende het gele custardpapje bij de hete melk.
-Breng alles, al roerende, op een matig vuur weer aan de kook tot het een dunne vla is. Laat deze vla op een laag vuur 3 minuten koken. Blijf wel goed roeren.
-Zet de pan in een bak met koud water en laat de vla afkoelen. Af en toe roeren, zodat er geen vel op komt.
-Giet de koude vla over de vruchten.
-Klop de slagroom met de suiker bijna stijf.
-Schep dit op de vla en strijk het erover uit.
Klaaaaaaaaar!!!!!!!!!!!

Serveertip

Koud serveren.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

annika avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten