trifle
- Kinderkeuken, Nagerecht
- 10-20 min.
Toetje
Ingrediënten 6 personen
Boodschappen lijstje: 50 gr. lange vingers,1 blikje of potje gemengde vruchten (200g),
25 g custardpoeder, 35 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 5 dl melk, 1/8 liter slagroom, 1 theelepel suiker.
Benodigdheden
evt. overhandschoen bij het bijgieten van de
hete vla.
Weeg en meet alles wat je nodig hebt heel precies af.
Voorbereiding
Klaarzetten:
lage(glazen)schaal met platte bodem, kwastje,
roerlepel, beslagkom, maatbeker, zeef, pan,
pannelikker, lepel en garde.
Bereidingswijze
-Leg in de schaal de lange vingers met de zijkanten schuin tegen elkaar aan (dakpansgewijs)
-Laat 1 blikje of potje gemengde vruchten in de zeef, boven de kom uitlekken.
-Neem 1 dl van het vruchtensap appart en smeer dit met behulp van een kwastje over de lange vingers.
-Verdeel over de lange vingers de uitgelekte stukjes fruit.
-Doe de custardpoeder, suiker en vanillesuiker in de kom. Roer het goed door elkaar.
-Roer er dan scheutje voor scheutje 1 dl koude melk door. Blijf roeren tot het een geel, glad papje is. Wrijf klontjes tegen de wand van de kom stuk.
-Giet in de pan 4 dl melk en breng deze aan de kook. Draai het vuur laag.
-Giet al roerende het gele custardpapje bij de hete melk.
-Breng alles, al roerende, op een matig vuur weer aan de kook tot het een dunne vla is. Laat deze vla op een laag vuur 3 minuten koken. Blijf wel goed roeren.
-Zet de pan in een bak met koud water en laat de vla afkoelen. Af en toe roeren, zodat er geen vel op komt.
-Giet de koude vla over de vruchten.
-Klop de slagroom met de suiker bijna stijf.
-Schep dit op de vla en strijk het erover uit.
Klaaaaaaaaar!!!!!!!!!!!
Serveertip
Koud serveren.