1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Slavinken met sambal en ketjap

Slavinken met sambal en ketjap

Door: karinkip

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-11-2011

Ingrediënten 4 personen


400gram half om half gehakt,2beschuiten,1ei,2eetlepels ketjap,2eetlepels sambal,1theelepel gemberpoeder,1theelepel nootmuskaat,1theelepelknoflookpoeder,12plakjes ontbijtspek,75gram boter,4eetlepels peterselie


Verder heb je nodig


Kom om te mengen,koekepan of braadpan met deksel

Slavinken met sambal en ketjap
Slavinken met sambal en ketjap

Weer eens wat anders dan de standaard slavink.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het gehakt in een kom met het beschuit,het ei,1eetlepel ketjap,1eetlepel sambal,de gember,nootmuskaat,het knoflookpoeder en 1theelepel zout.Kneed dit goed door en vorm 8 ballen,rol deze uit in de vorm van een slavink.Wikkel elk gehaktrolletje in 3 plakjes spek(hangt een beetje van de dikte van het spek af,maar doe niet te zuinig)

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak de slavinken om en om bruin.Giet 100ml lauwwarm water in de pan,roer de aanbaksels goed los en breng aan de kook.Voeg de rest van de ketjap en sambal toe en roer de saus goed door.Draai het vuur laag en laat de slavinken in 10-15 minuten zachtjes gaar worden met een deksel op de pan.

Serveertip

Schep de slavinken op de borden en roer de peterselie door de jus.Heerlijk met hutspot!!

Bron

Eke Mariën,Boerenjongens eetwinkel Amsterdam,IJburg



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinkip
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top