1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Stoofvlees
  5. stoofvlees

stoofvlees

Door: Dio0_

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2011

Ingrediënten 4 personen


750 gram magere runderlapjes
1 rode paprika
2 grote uien
3 tenen knoflook
1 tl sambal
cajunkruiden
pakje smeltjus
braadboter
1 zakje stoofmix van maggi



Heerlijke stoofvlees maar kost wel wat werk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kruid het vlees met de cajunkruiden. snijd de ui en paprika heel klein.

Bereidingswijze

Doe in een grote stoofpan een half pakje braadboter. Braad het vlees tot het mooi bruin is. Dan de ui en paprika erbij.
Een half pakje smeltjus toevoegen laten smelten. Dan water toevoegen tot dat het vlees geheel onder water ligt. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag (het liefst ook nog op een plaatje). ongeveer 3 uur laten pruttelen.
Als het vlees goed klaar is ga je het helemaal uit elkaar trekken zodat je allemaal mini stukjes krijgt.(als het nog niet goed lukt is het nog niet goed gaar dus dan nog wat langer laten pruttelen).
Als dit gebeurd is doe je al het vlees weer terug in de pan met het zakje stoofmix. Nu nog 15 minuten op laten staan en dan is het klaar.

Serveertip

Lekker op bij patatjes te eten.
Serveren met rijst is ook lekker en dan kan je eventueel nog wat groente toevoegen (sperziebonen ofzo)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dio0_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top