HartigeTaart met gehakt en verse groenten:

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-11-2011

Lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten
6 eieren,
200gr rundergehakt,
200 ml crème fraiche,
Bladerdeeg voor Hartige taart (van Koopmans),
1 zakje geraspte kaas jong belegen,
½ Zakje nasi kruidenmix,(Conimex)
½ rode peper,
½ rode paprika,
½ groene paprika,
1 Dunnen prei,
4 Trostomaten,
2 sjalotjes,
125gr Champignons,
2 Rundvlees bouillon blokjes, (Maggi)
¾ tl provinciaalse kruiden,
2 el olijfolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes,
Snijplank,
Ei/champignonsnijder,
Mengkom,
Koekenpan,
Ovenschaal of Springvorm.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180gr cel. Ontdooi het diepvries bladerdeeg (je moet zelf even schatten hoeveel je nodig hebt om je ovenschaal of de springvorm te bekleden) en prik in de bodem een aantal gaatjes. Ontdoe de paprika`s van de zaadlijst en de zaadjes en snij de paprika in dunnen reepjes, Snij de prei in dunnen halve ringetjes, ALEEN HET WITTE EN LICHTGROENE GEDEELTE, en was ze onder stromend koud water en goed uit laten lekken. De champignons in plakjes snijden met de ei/champignon snijder en draai ze een kwart slag en doe ze nog een keer door de ei/champignon snijder, laat ze in kokend water met 2 vleesbouillon blokjes even koken tot ze op de bodem liggen. Snij de tomaat in dunnen plakjes, sjalotjes in halve ringetjes snijden en haal de harde stukjes er uit. Ontdoe de peper van de zaadlijst en de zaadjes snij hem heel erg fijn, Bak deze in de olie, met het sjalotje als sjalotjes glazig zijn dan het gehakt er bij en bak het rul en gaar, met een schuim spaan uit de pan halen, en op keukenpapier uit laten lekken, en laat afkoelen. Klop de eieren los in de beslagkom, doe 4/5 deel van de kaas bij, de crème fraiche en peper en zout en provinciaalse kruiden. Voeg de Paprika, Prei, ± 125gr Champignons, af gekoelde geruld gehaktprutje toe aan het eimengsel en verdeel de Nasikruidenmix er over en roer het door.

Bereidingswijze

Giet het eimengsel in de met bladerdeeg beklede Ovenschaal of Springvorm, de plakjes tomaat er over verdelen, en strooi het restant van de kaas er over. Zet de ovenschaal of springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in ± 60 minuten gaar. De bovenkant moet bruinig zijn. Laat hem nog ± 20 min afkoelen. En snij met een mesje langs de rand de taart los.

Serveertip

Kan zowel warm als koud worden geserveerd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten