Kruidensalade met paddenstoelen, peer en druiven

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-11-2011
  • Kruidensalade met paddenstoelen, peer en druiven

    Kruidensalade met paddenstoelen, peer en druiven

    Kruidensalade met paddenstoelen, peer en druiven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 g gepelde pistachenoten
200 g gemengde paddenstoelen
(kastanjechampignons, oester -
zwammen, shiitakes)
2 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
75 g eikenbladsla
75 g lollo rosso
2 eetl. verse groene kruiden (basilicum,
(platte) peterselie, kervel, bieslook)
2 peren, geschild, in partjes of plakjes
200 g (pitloze) blauwe druiven



voor de dressing:
5 eetl. olijfolie
2 eetl. citroensap
1 theel. balsamicoazijn
1 theel. mosterd
1 eetl. honing
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rooster de noten in een droge hete
koekenpan. Borstel de paddenstoelen
of veeg ze schoon. Snijd ze in vieren of
in reepjes. Klop de ingrediënten voor
de dressing.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en bak
hierin de paddenstoelen 2-3 minuten.
Voeg zout en peper toe. Meng de
bladsla, lollo rosso en de verse kruiden.
Spatel de dressing erdoor en verdeel
de salade over 4 borden. Leg er in
het midden de paddenstoelen op, leg
de peer en druiven erbij en strooi de
noten erover.

Bron

boodschappen

Serveertip

Vervang pistachenoten door
walnoten, geschaafde amandel of
pijnboompitten.
• Neem voor de dressing rodewijnazijn
in plaats van citroensap.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten