Eendenborst met bosvruchtensaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-11-2011
  • Eendenborst met bosvruchtensaus

    Eendenborst met bosvruchtensaus

    Eendenborst met bosvruchtensaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eendenborstfilets
(ca. 125 g per stuk)
versgemalen peper
zout
1,5 dl gevogeltefond
of wildfond (pot)
1 dl rode wijn
2 eetl. bosvruchtenjam
25 g boter
eventueel allesbinder
of aardappelmeel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de velkant van de eendenborstfilets met een scherp mes kruiselings in tot op het vlees

Bereidingswijze

Bak de eendenborstfilets zonder toevoeging van boter of olie op de velkant in een droge hete koekenpan in 7 minuten krokant. Keer het vlees om en bak nog 2 minuten zodat de filets goudbruin zijn. Ze zijn dan van binnen rosé. Schep ze uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en houd ze warm. Schep 2/3 deel van het vet uit de pan en voeg bij de rest van het bakvet de fond en de rode wijn. Kook de jus 3 minuten in. Roer de bosvruchtenjam erdoor en klop er koude klontjes boter door zodat de saus licht bindt. Bind de saus eventueel met allesbinder of aangelengd aardappelmeel

Bron

boodschappen

Serveertip

Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken en serveer deze met de saus op de warme borden.
Geef er aardappelpuree en rode kool of stoofpeertjes bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten