1. Home
  2. Recepten
  3. Gesmoorde Runderschenkel

Gesmoorde Runderschenkel

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-11-2011

Ingrediënten 4 personen


2 eetl. olijfolie
2 kg. runderschenkel met been
4 gepelde tenen knoflook
1 grote ui, grof gehakt
1 wortel, geschild en in plakken
2 stengels bleekselderij, gehalveerd
1 vleestomaat, grofgehakt
600 ml rode wijn
600 ml. runderbouillon
1 laurierblaadje
1 steranijs
2 takjes tijm
1 theel. korianderzaad
zeezout en peper



Met groenten gesmoorde schenkel, heerlijk wintergerechtje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit olie in een grote braadpan en schroei de schenkel rondom dicht. Haal uit de pan en zet apart.
Voeg wortel, knoflook, ui, bleekselderij en tomaat toe en bak 4-5 minuten tot de groenten zacht maar niet bruin zijn.
Leg de schenkel terug in de pan, voeg de wijn toe en breng aan de kook, voeg dan de bouillon toe en breng weer aan de kook, voeg de kruiden en specerijen toe.
Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het 2-3 uur zachtjes stoven tot het vlees van de schenkel gaar is.
Haal dan de schenkel voorzichtig uit de pan en laat afkoelen.
Zeef de inhoud van de pan door een puntzeef in een andere schone pan.
Schep het vet eraf en kook de bouillon in tot een iets dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
Haal het vlees van de schenkel van het been en snijd zenen en vet eraf.
Voeg het vlees aan de saus toe en warm zachtjes op.

Serveertip

Serveer met peultjes en puree

Bron

Gordon Ramsay



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van susan56


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van susan56
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top