Klassieke Minestrone soep

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-11-2011
  • Klassieke Minestrone soep

    Klassieke Minestrone soep

    Klassieke Minestrone soep

Klassieke soep vol groenten die niet urenlang hoeft te trekken maar lekker knapperig blijft en een volledige maaltijd is met knapperig warm stokbrood.
Maak je geen zorgen als de soep er iets dun uitziet, de spagetti zorgt voor het bindmiddel.
Het beste troostvoedsel voor een winterse dag.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
i grote rode ui gesnipperd
1 a 2 tenen knoflook geperst
2 theel. verse rozemarijnblaadjes fijngehakt
250 gr. pancetta of gerookt spek in reepjes
1 middelgrote wortel geschild en in blokjes
2 stengels bleekselderij in stukjes
1 kleine koolraap in blokjes
grote prei in ringen
zeezout en vers gemalen peper
1 eetlepel tomatenpuree
2 liter kippe of groentebouillon,
100 gr. spagetti in stukken gebroken
savooienkool gesnipperd
250 gr. peultjes gehalveerd
15 kerstomaatjes gehalveerd
lepel pesto
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit in een grote pan wat olijfolie en fruit hierin de knoflook, ui en rozemarijn zachtjes.
Doe hier de pancetta of spek bij en verwarm dit geheel tot het spek iets kleurt ong. 4 minuten.
Voeg de wortel toe, de bleekselderij,de koolraap en de prei en bak dit alles tot het na 0ng. 3 min. zacht begint te worden.
Doe er zout en peper door op smaak en roer de tomatenpuree erdoor, verwarm alles nog 1 minuut.
Doe er dan de bouillon bij en zet het vuur helemaal laag en laat 15 min. zachtjes pruttelen.
Doe er de spagettistukken bij en kook ong. 10 minuten tot dit gaar is(al dente)voeg dan de kool, de peultjes en tomaatjes toe en verwarm nog 5 min.
Proef of de soep goed op smaak is,

Bron

Gordon Ramsay

Serveertip

Serveer de soep in kommen met een beetje pesto

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten