milde viscurry uit India

  • Kinderkeuken,
  • 30-60 min.
  • milde viscurry uit India

    Milde viscurry uit India

    Milde viscurry uit India

Tilapia-filet (of schelvis filet) in groene curry en kokos. Kleurrijk gerecht en heerlijk mild voor kinderen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over India. Zoals waarom vrouwen een stip dragen op hun voorhoofd; of over de heilige koeien; of over de Taj Mahal; of over India als luilekkerland voor vegetariërs.

WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram Talapia-filet in blokjes gesneden
1 pak tuinerwten (450 gram diepvries)
1 gele paprika, in blokjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 teen knoflook, geperst
2 uien, gesnipperd
1 bakje boemboe groene curry, 100 gram (of twee eetlepels green curry paste en extra kokosmelk)
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 tablet kippenbouillon
2 eetlepels olie
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de paprika`s schoon en snij in kleine stukken. Verhit de olie en bak ui, geperste knoflook en paprika op middelhoog vuur (ongeveer 5 minuten). Voeg de boemboe curry, kokosmelk en het kippenbouillontablet toe en breng alles al roerend aan de kook. Tuinerwten erbij en warm het geheel nog 10 minuten goed door. Voeg de vis toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken. Eventueel nog peper en zout toevoegen.

Bron

www.wereldeters.nl

Serveertip

Lekker met verse mangoblokjes en basmatirijst.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wereldeters avatar

Doorsturen

Home Recepten