Schnitzel gepaneerd met kaasstengel kruim:

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2011

Anders maar erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 varkensschnitzel of kalfsschnitzel (ongepaneerd),
3 el`s. tarwebloem,
2 el`s. boter,
1 ei,
3 el`s olijfolie,
beetje knoflookpoeder naar smaak
4 kaasstengels met boter (van AH),
Zout en Peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vers houd folie,
vleeshamer,
staafmixer of keukenmachine,
3 diepen borden,
koekenpan.

Voorbereiding

Gebruik zoveel folie als de schnitzel lang is, sprenkel er een paar druppels olijfolie op en verspreid dit met een bakkwast of een stukje keukenpapier. Leg de schnitzel hierop en bedek het ook weer met een ingewreven stuk folie de oliekant komt op de schnitzel. Sla met een vleeshamer of de onderkant van een klein pannetje de schnitzel plat.
Doe de kaasstengels, breken in een plastic zak en sla ook hierop met een pan of vleeshamer, of keukenmachine of in een bakje en met de staafmixer, kruid het vlees pas nadat het is gepaneerd, dit geldt met name voor het zout, zout onttrekt het sap uit het vlees. Je kan de kruiden door het kruim van de kaasstengels doen (vind ik het lekkerst). doe dit kruim in een diep bord, Klop het ei goed los, en doe deze eveneens in een diep bord. als laatste de tarwebloem in een diep bord strooien.
Haal de schnitzel eerst door de bloem, daarna het door het ei, en dan door het kruim, en wel een beetje aan duwen.

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan de boter. Op een niet te hogen hitte bron en leg daarin de gepaneerde schnitzel, laat deze op een matig vuur aan een kant lekker bruin worden, draai de schnitzel om en laat ook deze kant lekker krokant en bruin worden.

Bron

van mezelf en een beetje van een ander.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappeltjes en sla.

Laatste reacties

TacoLoco avatar
TacoLoco 08-11-2011

klinkt lekker, ga ik zeker eens proberen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten