Rosie`s veganistische curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2011
  • Rosie`s veganistische curry

    Rosie`s veganistische curry

    Rosie`s veganistische curry

  • Rosie`s veganistische curry

    Rosie`s veganistische curry

    Rosie`s veganistische curry

  • Rosie`s veganistische curry

    Rosie`s veganistische curry

    Rosie`s veganistische curry

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 el plantaardige olie
2 grote uien, gesnipperd
3 grote groene chilipepers, gehakt
5 cm. gember, geschild en fijngehakt
4 teentjes knoflook, gepeld en fijn gehakt
3 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl chilipoeder
2 tl kurkumapoeder
2 el tomatenpuree
zout
1 kaneelstokje
2 blikjes (400 g) gehakte tomaten
2 blikjes (400 g) gekookte groene linzen
1 butternutpompoen in blokjes van 2 cm
1 bloemkool in kleine roosjes
100 g. sperziebonen in stukjes
1 grote bos koriander, grof gehakt
sap van 1 citroen

Om erbij te serveren:
rijst of naan en yoghurt of raita
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit een pan met dikke bodem op een matig hoog vuur. Doe de olie, uien, chilipepers, gember en knoflook in de pan. Bak alles 4-5 minuten tot de uien zacht en glazig beginnen te worden.
Doe alle gedroogde kruiden erbij en roer alles goed om. Bak het mengsel nog 4-5 minuten en voeg dan de tomatenpuree, een flinke snuf zout en het kaneelstokje toe. Roer goed. Voeg de tomaten en de linzen toe, draai het vuur lager en laat de saus 10 minuten pruttelen.
Doe de groenten erbij (die het langst moeten koken eerst). Begin met de pompoen en kook het mengsel 10 - 15 minuten, dan de bloemkool en kook nog eens 15- 20 minuten. Voeg ongeveer 125 ml water toe als het te droog wordt en breng het mengsel weer aan de kook.
Doe net voor het serveren de speriebonen erbij en kook ze net zacht. Voeg de koriander toe. zbreng op smaak en voeg citroensap toe. Roer goed door.

Bron

6 uur thuis 7 uur eten van Sophie Wright

Serveertip

Serveer met rijst of naan en yoghurt of raita.

Laatste reacties

LisetenLexie avatar
LisetenLexie 19-01-2019

Heerlijk! Beetje aangepast qua groente met wortel ipv bloemkool, en kokosmelk toegevoegd omdat ik daar nou eenmaal gek op ben 😄

jvi2 avatar
jvi2 22-02-2012

Heerlijk recept. Gedroogde linzen gebruikt ipv uit pot.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten