Roomschnitzel van ongepaneerde Kip of Varken:

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2011

Lekker anders

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 varkens schnitzel`s of 2 halve kipfilet`s,
Blikje champignonroomsoep(Unox) of Blikje kippenroomsoep (Campbell),
1 bakje verse champignons,
1 rode paprika,
2 dl slagroom (houdbare of kookroom),
1 a 2 teentjes knoflook,
peper,
1 tl paprikapoeder,
3 à 4 laurierblaadjes,
Snufje gedroogde tijm,
Snufje gedroogde peterselie,
stokbrood of rijst.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplankje,
Knoflookpers,
ei/champignon snijder,
aluminiumfolie,
ovenschaal..

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Ontdoe de paprika van de zaadlijst en zaadjes en snij hem in kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en pers ze uit. Doe onder in een ingevette ovenschaal de soep, wrijf de kipfilet`s of schnitzel`s in met knoflook, doe er de peper en de paprika over naar smaak. De ingewreven kipfilets of schnitzel boven op de soep (iets in de soep drukken).Borstel de champignons schoon en maak er plakjes van met de ei/champignon snijder, vervolgens de champignons er over verdelen, verdeel dan ook de paprika, tijm en de peterselie er over, doe vervolgens de laurierblaadjes hier en daar er tussen stoppen. En giet de slagroom er over.

Bereidingswijze

Zet het ± 60 min in het midden van de oven (hangt van de dikte van de kipfilet of de schnitzel af) met aluminiumfolie erover de laatste 20 min. zonder aluminiumfolie.

Serveertip

Serveer met stokbrood of rijst. Mijn voorkeur met stokbrood, lekker soppen mmm!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten