Gevulde portobello met rundergehakt, prei, sjalotjes, gele p

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-10-2011

mmmm heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 Grote Portobello`s,
100 gr Rundergehakt,
¼ Spaanse Peper,
¼ Gele Paprika,
1 Sjalotjes,
2 el Olijfolie,
1 dunne Prei,
1 Teentjes Knoflook,
1 el Boter ,
Snuifje Zout en Peper,
150gr Kruidenboter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes,
Snijplank,
Koflook pers,
Steelpannetje,
Koekenpan,
Mengkom,
Ovenschaal.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Borstel de portobello`s schoon en hol ze uit. Snijd de Prei in dunne ringetjes alleen het wit tot en met het licht groenen en spoel ze af onder stromend water en laat uit lekken.. Was de paprika en snij er ± ¼ van in blokjes van. Ontdoe de peper van de zaadjes en snij de Peper heel fijn. Pel de Knoflook en het Sjalotjes en snipper het Sjalotje heel fijn. Pers de Knoflook uit. Fruit het sjalot, knoflook, prei, paprika en de peper, in een beetje boter in de koekenpan, en laat uit lekken en afkoelen op keukenpapier. Als het afgekoeld is doe het dan in de keukenmachine of in een kom met de staafmixer en maal het fijn. Smeer de portobello`s in met olijfolie . Meng het gehakt goed met het prutje en vul de portobello`s er mee.

Bereidingswijze

Leg de Portobello`s in een ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in 25 minuten bruin en gaar. Smelt in een steelpan de Kruidenboter. Leg op 2 bordjes een gevulde Portobello en schenk de Kruidenboter er over.

Serveertip

Gelijk op eten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten