1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Guacamole
  5. Guacamole

Guacamole

  • Mexicaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-10-2011

Ingrediënten 8 personen


2 goed rijpe avocado`s
1 eetl fijngehakte ui
2 middelgrote tomaten
1 grote groene peper
1 teen knoflook
1 eetl koriander
citroen of limoensap
zout, peper en suiker



Guacamole (met tomaat)
Guacamole (met tomaat)

Het bekendste gerecht met Avocado`s is Guacamole.
Het gebruik van goede avocado`s is voorwaardelijk om een lekkere guacamole te maken. Zoek ze zelf uit; de groene mogen niet te veel glimmen en de donkere moeten diep van kleur zijn. Ze moeten niet te hard zijn; met een lichte duimdruk moeten ze meegeven maar vanzelf weer uitdeuken.

Avocado`s rijpen nog na. Je kan dit proces versnellen door ze met een rijpe appel in een papieren zak met gaatjes te stoppen.
Doe een harde avocado 30 sec op halve kracht in de magnetron. Hierdoor wordt deze zachter (maar niet rijper)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Verpulp het avocado vruchtvlees met een vork
- Verwijder van tomaten het vel, vocht en pitten en hak vruchtvlees fijn
- Verwijder zaad van peper en hak fijn

Bereidingswijze

- Meng in een kom alle ingrediënten goed door elkaar met een vork.
- (Alles in keukenmachine kan ook maar wordt dan een gladde massa.)
- Breng op smaak met citroensap, zout, peper en suiker.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Koel opdienen.
Om bruin worden in koelkast te voorkomen afdekken met folie en aandrukken.

Bron

Artikel Johannes van Dam; Recept van Jane Grigson & Liz Lambert Ortiz



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van KoosHenken


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van KoosHenken
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top