Guacamole

  • Mexicaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-10-2011
  • Guacamole

    Guacamole

    Guacamole

Het bekendste gerecht met Avocado`s is Guacamole.
Het gebruik van goede avocado`s is voorwaardelijk om een lekkere guacamole te maken. Zoek ze zelf uit; de groene mogen niet te veel glimmen en de donkere moeten diep van kleur zijn. Ze moeten niet te hard zijn; met een lichte duimdruk moeten ze meegeven maar vanzelf weer uitdeuken.

Avocado`s rijpen nog na. Je kan dit proces versnellen door ze met een rijpe appel in een papieren zak met gaatjes te stoppen.
Doe een harde avocado 30 sec op halve kracht in de magnetron. Hierdoor wordt deze zachter (maar niet rijper)

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 goed rijpe avocado`s
1 eetl fijngehakte ui
2 middelgrote tomaten
1 grote groene peper
1 teen knoflook
1 eetl koriander
citroen of limoensap
zout, peper en suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Verpulp het avocado vruchtvlees met een vork
- Verwijder van tomaten het vel, vocht en pitten en hak vruchtvlees fijn
- Verwijder zaad van peper en hak fijn

Bereidingswijze

- Meng in een kom alle ingrediënten goed door elkaar met een vork.
- (Alles in keukenmachine kan ook maar wordt dan een gladde massa.)
- Breng op smaak met citroensap, zout, peper en suiker.

Bron

Artikel Johannes van Dam; Recept van Jane Grigson & Liz Lambert Ortiz

Serveertip

Koel opdienen.
Om bruin worden in koelkast te voorkomen afdekken met folie en aandrukken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

AnnaLara avatar
AnnaLara 13-03-2012

Karinkip heeft gelijk met de pit, deze inderdaad gewoon in de guacamole laten zitten. Daarnaast zit er wel degelijk tomaat in guacamole, althans... bij ons in Mexico. Ik zou alleen geen suiker gebruiken en zuinig zijn met de peper. Daarnaast zou ik er wat meer verse koriander aan toevoegen. eet smakelijk

karinkip avatar
karinkip 30-10-2011

Misschien nog een leuke tip: doe de pit bij de guacamole om bruin worden te voorkomen,Groetjes Karin

KoosHenken avatar
KoosHenken 30-10-2011

In al de verschillende Guacamole die ik heb gemaakt heb ik tomaat toegevoegd. Maar dan alleen het vruchtvlees van de tomaat. Over de foto heb je helemaal gelijk. Ik heb een Guacamole foto van het net gehaald. Daar zit dus geen tomaat in. Zal een betere foto plaatsen. Dank voor je reactie :)

Francesca3 avatar
Francesca3 30-10-2011

Leuke tip trouwens om de harde avocado in de magnetron te doen, zal ik eens proberen als de aankoop weer eens tegenvalt.

Francesca3 avatar
Francesca3 30-10-2011

Er hoort toch geen tomaat in guacamole te zitten? Op de foto is dat ook niet het geval zo te zien, (of het zijn groene tomaten)... =)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten