Chorizo carbonara

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-2011
  • Chorizo carbonara

    Chorizo carbonara

    Chorizo carbonara

Een pasta carbonara met een pittige bite door het gebruik van Chorizo worstjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 verse chorizo worstjes of andere pittige saucijsjes
2 el olijfolie
4 eierdooiers
300 ml slagroom
25 gr Parmezaanse kaas
400 gr spaghetti of fettucini
2 el bladpeterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Haal velletjes van chorizo en maak kleine balletjes
- Rasp de Parmezaanse kaas
- Hak de peterselie fijn.

Bereidingswijze

- Verhit olie in koekenpan op middelhoog vuur
- Bak worsteballetjes in kleine porties in 2-3 minuten rondom bruin.
- Laat gebakken balletjes op keukenpapier uitlekken.

- Meng in een schaal de eierdooiers, de room en de geraspte kaas.
- Breng pittig op smaak met zout en peper.

- Kook de pasta in ruim kokend water met zout.
- Giet de pasta af en doe terug in pan.
- Roer balletjes en room mengsel door pasta
- Schep alles goed om.
- Meng tot slot de peterselie door pasta.

- Serveren met geraspte Parmezaanse kaas.

Bron

Johannes van Dam artikel. Valli Little: Delicious.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten