1. Home
  2. Recepten
  3. Koekjes
  4. Koekjes met rozijnen en gojibessen(veganistische)

Koekjes met rozijnen en gojibessen(veganistische)

  •  , Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-10-2011

Ingrediënten


225 gr. tarwemeel
1 thl. bakpoeder
1/2 thl baksoda
1/2 thl zout
115 gr. havermout( vlokken)
90 gr. agavesiroop
50 gr. geschaafde amandelen
50 gr. gojibessen
60 gr. rozijnen 125 ml. neutrale olie(zonnebloem)
4 eetl. sojamelk



Koekjes met rozijnen en gojibessen(veganistische)
Koekjes met rozijnen en gojibessen(veganistische)
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Neem een grote kom en zeef de bloem, het bakpoeder, de soda en het zout erboven
Voeg de havermout, agavesiroop, amandelen, gojibessen, rozijnen, olie en sojamelk toe. Schep met een lepel het mengsel heel goed door, totdat alle ingrediënten gemengd zijn en je geen spoor meer hebt van `droog` bloem
Schep met een lepel wat deeg uit de kom op een ingevette of siliconenbakplaat. Als je zin hebt om je handen vies te maken (en daarna je vingers af te likken): pak dan direct wat deeg uit de kom, vorm het tot een mooi koekje en leg het op de plaat
Bak de koekjes 12 tot 15 minuten of tot ze licht goudbruin kleuren

Niet-veganistisch kan natuurlijk ook: vervang de sojamelk door gewone melk

Als je geen agavesiroop in huis hebt kun je gewone (riet-)suiker gebruiken. Voeg dan wel een extra lepel (soja)melk toe

Bron

Vegetopia.com



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top