1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. applecrumble met custard

applecrumble met custard

Door: Carlys

  • Engels, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-10-2011

Ingrediënten 5 personen


Voor het kruimeldeeg:
-120 gram (room)boter
-120 gram (witte basterd) suiker
- 190 gram bloem

Voor de appelvulling
- 4 hard zoete appels
- 1 thee lepel kaneel
- 2 eetlepels honing

Voor de custardvulling:
-20 gram dr.oetker custardpoeder
-20 gram suiker
-250 ml melk


Verder heb je nodig


Oven
5 kleine, ovenbestendige, schaaltjes.


De bekende applecrumble met heerlijke variatie doormiddel van custardpudding

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Het deeg:
mix alle ingrediënten door elkaar tot een kruimelig deeg.

Voor de appelvulling:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine blokjes. Roer de honing en de kaneel door de appelblokjes heen.

Voor de custardvulling:
Meng de suiker en de custardpoeder door elkaar. roer hier 3 eetlepels (van de 250 ml) melk er door heen, tot een glad mengsel. Verwarm de rest van de melk in een pan. Als het kookt, giet dan langzaam! het custardpapje er door heen. Let wel op: roer tijdens het gieten goed met de garde door de melk heen, anders ontstaan er klontjes!

Het vullen van de schaaltjes:
-Verdeel de custardvulling over de 5 schaaltjes.
-Verdeel de appelvulling over de 5 schaaltjes. Schep dit voorzichtig boven op de custardvulling. Niet door elkaar roeren.

- Schep hierboven op het kruimeldeeg (verdeel de portie over de 5 schaaltjes).

Afbakken in de oven:
- Zet het ovenrek in het midden van de voorverwarmde oven.
- Zet de applecrumble er ca. 30 minuten in. Zo worden de kruimels knapperig en lichtbruin.

Serveer warm.

Serveertip

- Lekker met een bolletje vanille ijs!

Vershoud tip:
Als u een diner moet koken is het een idee om de applecrumble al een paar dagen van te voren te maken. Op de dag zelf hoeft u ze echter alleen nog maar te ontdooien en ca. 10 minuten te verwarmen in een voorverwarmde oven van 180 graden. Zodat de applecrumble weer lekker warm is. Bij de eerste keer bakken, bak ik ze vaak dan maar 20 minuten. Zo worden de kruimels niet te donker, en blijven ze er lekker uit zien!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Carlys
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top