Cenouras em conserva (Wortelen in azijn)

  • Portugees, Borrelhapje
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2011
  • Cenouras em conserva (Wortelen in azijn)

    Cenouras em conserva (Wortelen in azijn)

    Cenouras em conserva (Wortelen in azijn)

Lekker authentiek Portugees borrelhapje.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 3 wortelen (of 4 kleintjes)
* 4 teentjes knoflook
* enkele blaadjes peterselie
* 1 theelepel milde paprikapoeder
* 1 fijngemalen kruidnagel (hoeft niet)
* 1/2 glas rode wijnazijn
* zout
* Zwarte olijven (indien gewenst)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

* Kook de wortelen 12 minuten in ruim water met een beetje zout
* Laat de wortelen daarna afkoelen (bewaar de helft van het kookwater)
* Hak de tenen knoflook fijn

Bereidingswijze

Snij de gekookte, afgekoelde, wortelen in plakjes (ongeveer 5 mm) en doe ze in een kom. Doe hierbij een half glas rode wijnazijn en de helft van het kookwater. Voeg hierbij de gehakte knoflook, gehakte blaadjes peterselie, een theelepel paprikapoeder en eventueel de fijngemalen kruidnagel aan toe. Schep alles goed door elkaar en zet dit minimaal 3 uur in de koelkast. Schep het regelmatig om. Schep de worteltjes voor het serveren op een bord.

Bron

De Portugese keuken

Serveertip

Serveer de gemarineerde op een bord en doe hier desgewenst de zwarte olijven bij.

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 14-07-2014

Leuk recept, gaan we eens proberen. Bedankt.

deonart avatar
deonart 29-05-2014

heel apart, het proberen waard zo te zien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten