Mediterrane rijstsalade

  • Mediterraan, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-10-2011
  • Mediterrane rijstsalade

    Mediterrane rijstsalade

    Mediterrane rijstsalade

Makkelijk voor de lunch of als bijgerecht voor de volgende dag als je een keer teveel gekookte rijst over hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gr rijst
2 el zwarte olijven
1 el kappertjes
1 kleine rode ui
4 pomodori al forno olive (potje van Saclà)
4 ansjovisfilets
Kwart komkommer
Teentje knoflook
Citroensap
Extra vergine olijfolie
Peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereid de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen.
Snij de olijven in plakjes.
Pel de ui en snipper fijn.
Snij de tomaatjes in stukjes.
Schil de komkommer, snij in twee helften, verwijder de zaden en snij in kleine blokjes.
Snij de ansjovisfilets fijn.
Meng de rijst met kappertjes, olijven, ansjovis, kokommer, tomaatjes en ui.
Meng in een kommetje ca. 2 eetlepels olijfolie met een scheutje citroensap en pers het teentje knoflook er in uit.
Meng de dressing door de rijst en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Wil je de salade iets gevulder, meng er dan ook een blikje tonijn door.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten