1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl

Tiroler Grstl
Tiroler Grstl
Tiroler Grstl
Tiroler Grstl
Tiroler Gröstl
Tiroler Gröstl
  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2011

Een heel makkelijk recept is Tiroler Gröstl. Dit traditionele Oostenrijkse recept is goed voor een voedzame lunch op de berg. Dit recept is ontstaan doordat de koks van de gasthofen altijd teveel eten maakte voor de gasten. Met de restjes van een paar dagen kreeg het personeel om de paar dagen Tiroler Gröstl. Inmiddels is het een zeer gewaardeerd gerecht. Hieronder lees je hoe snel en simpel je deze Tiroolse specialiteit op tafel zet.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


600 gram aardappelen
1 ui
300 gram dobbelsteentjes spek
80 gram boter
zout en (vers gemalen) zwarte peper
1 theelepel marjolein
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels boter
4 eieren


Bereidingswijze

Bak de spekjes in boter
Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten in de schil
Haal de schil eraf
Snijd de aardappelen in dunne plakjes
Doe wat boter in de pan en fruit een uitje (even aanbakken, zonder dat de ui van kleur verandert)
Dan de aardappelplakjes en de spekblokjes toevoegen
Breng het geheel op smaak met peper, zout en marjolein
Regelmatig het geheel omscheppen
Laat de aardappelen goudbruin worden
Bak de eieren en voeg zout en peper naar smaak toe
Schep de Gröstl op de borden, bestrooi ze met peterselie
Leg op iedere portie een gebakken ei

Serveertip

Serveer de Tiroler Gröstl met een lekkere frisse salade of een aardappelsalade.

Bron

SnowPlaza



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeffreyleemrijse


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeffreyleemrijse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top