1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Prei in roomsaus

Prei in roomsaus

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-10-2011

Ingrediënten 4 personen


750 g dunne prei,
1 liter kippenbouillon,
1 dl crème fraîche,
zout, peper,
nootmuskaat,
3-4 el fijngesneden bieslook



Gewoon een erg gemakkelijk maar vooral lekker recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het groen van de preien. Snijd de rest in schuine stukken.

Bereidingswijze

Kook de prei in 2-4 min. beetgaar (ik kook ze zelf iets langer) in de kokende bouillon. Laat de prei goed uitlekken. Verwarm de crème fraîche met 6 eetlepels kookvocht van de prei en laat dit mengsel inkoken tot het een mooie sausdikte heeft. Verwarm de prei nog even in de saus en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en bieslook.

Serveertip

Lekker met bv aardappelpuree en vis.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top