Spaghettisaus:

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Spaghettisaus:

    Spaghettisaus:

    Spaghettisaus:

Heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500gr Rundergehakt,
Zakje of 10gr Gehaktkruiden,(Verstegen)
Bakje a 250gr Champignons,
8 Grote Trostomaten,
½ Zakje droge Tomatensoep,
Klein blikje Tomatenpuree,
1 Prei,
½ Rode paprika,
1 Grote ui,
1 Teentje knoflook,
Geraspte Parmezaanse kaas,
2 Rundvleesbouillon blokjes(Maggi),
2 Kippenbouillon blokjes(Maggi),
¾ tl Italiaanse kruiden,
½ tl Tijm,
½ tl Oregano,
¾ tl Rozemarijn,
½ tl Basilicum.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 426,77 kcal
Koolhydraten 16,09 g
Eiwitten 30,81 g
Vetten 25,39 g
Benodigdheden
Mes,
Snijplank,
Ei/Champignon snijder,
Vergiet,
Zeef,
Knoflookpers,
Hapjespan of Braadpan,
Kookpan.

Voorbereiding

Was tomaten, halveer ze en snij de hartjes er uit, snij de Prei in dunnen ringetjes alleen het wit tot en met het licht groene gedeelte. Snipper de Ui haal de harde stukjes er uit, paprika en snij de Paprika in blokjes. Borstel de Champignons schoon en maak er plakjes van de met de Ei/Champignon snijder kook ze met 2 Rundvleesbouillon blokjes opgelost in kokend water tot ze op de bodem liggen en dan afgieten. Bak de ui glazig de uit geperste Knoflook er bij even zachtjes mee bakken niet te hard anders verbrand de Knoflook. Gehakt een beetje los maken en gehakt kruiden er over en gehakt rul en gaar bakken, dan de Prei, Paprika, Champignons, Tomatenpuree er bij en op een middel hoge hittebron bakken, zacht zetten de Tomaten met het vel in de saus duwen, deksel op de pan 45 minuten laten sudderen. Dan de velletjes van de tomaten halen, en goed door de saus prakken, de poedersoep er over strooien weer even door koken eventueel wat water er bij, zet zachter de Italiaanse kruiden, Tijm, Oregano, Rozemarijn er over strooien goed door roeren en zacht zetten. Een minnut of 5 laten staan pruttelen dan van de hitte bron af zetten. Dan de Basilicum er over strooien er door roeren. Onder tussen grote pan water op zetten, als het water kookt de 2 kippenbouillon er bij op laten lossen 250gr Spaghetti koken.

Bereidingswijze

Giet de Spaghetti in een vergiet spoel af met koud water anders blijft het door garen, Neem de pan met saus van de hitte bron schept het nog mals om, Spaghetti op een bord saus er op en geraspte Parmezaanse kaas er over. Eet smakelijk!

Serveertip

Tip. De volgende dag is het nog lekkerder!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Lizpet avatar

Doorsturen

Home Recepten