1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Pastilla met kip en amandelen

Pastilla met kip en amandelen

  • Marokkaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2011

Ingrediënten 8 personen


1 grote kip
1kg uien
3 grote bosjes koriander en 3 bladpeterselie
Kruiden : raz el hanout, kurkuma,zout, peper gember en 2 stokjes kaneel.
8 eieren
300gr amandelen
2 pakken filodeeg


Verder heb je nodig


Ronde ovenschotel


Dit is een echt feestgerecht in Marokko

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak uien, peterselie en koreander fijn.
Snij de kip in 6 stukken

Bereidingswijze

Stoof uien in olijfolie aan. Voeg de kip bij. en de kruiden. Als het wat te droog wordt, voeg wat water bij. (en als je wil een bouillonblokje)
Als de kip begint mals te worden voeg peterselie en koreander toe. Laat nog stoven. De kip moet echt mals worden. Als het zo is, haal de kip eruit.
Klop de eieren los en voeg ze bij de saus van dekip. Meng goed tot het ei gestold is. (lijkt dan op een roerei). Laat dit mengsel afkoelen.
Verwijder de botten van de kip en voeg het bij de saus alsook de gemalen amandelen.
Vet een ovenschoten in met boter.
Leg de lappen filodeeg over de ovenschotel, 2 à 3 lagen. lagen. Dan vul je het op met het kippenmengsel. Vouw de vellen filodeeg die over de rand van de schotel hangen naar binnen. Leg nog een vel erbovenop om af te sluiten.Doreer de pastilla met wat gesmolten boter of olijfolie. Bak ongeveer 20 à 20 minuten in de oven.

Serveertip

Hier vindt u hoe die filodeeg te plaatsen. : http://www.youtube.com/watch?v=sZe4NlZbxbU
Heel lekker met een marokkans roséwijn "Boulaouane".

Bron

Laila



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jomoka


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jomoka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top