* 175 gr pure chocolade
* 150 gr zachte ongezouten boter
* 150 gr fijne suiker
* 6 grote eieren gescheiden
* 150 gr bloem gezeefd
* 175 gr goede abrikozenjam
Voor het chocoladeglazuur:
* 250 gr fijngehakte pute chocolade
* 100 gr ongezouten boter
Springvorm 22 cm
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier en vet dat ook in.Verwarm de oven voor op 180 graden
Smelt de chocolade au bain marie. klop de boter op een hoge stand in ongeveer 8 min luchtig. Klop er 100 gr suiker in delen door en daarna 1 voor 1 de eidooiers.
Klop op lage snelheid de chocolade erdoor.Spatel nu de bloem erdoor. Klop de eiwitten stijf en voeg in gedeelten 50 gr suiker toe tot er stijve pieken ontstaan.
Roer 0.25 deel van de eiwitten door het chocolademengsel, spatel daarna voorzichtig de rest erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak
de taart in 30- 40 min Controleer de gaarheid met een prikker. Maak voorzichtig de zijkanten los en verwijder de vorm. Laat 30 min afkoelen en verwijder dan ook de bodem van de vorm en het bakpapier, laat de taart nu helemaal afkoelen op een rooster. Verwarm de jam 1-2 min zeef deze en bestrijk de boven en zijkant van de taart royaal en laat dit intrekken.
Voor het glazuur: Smelt de chocolade au bain marie, neem de pan van het vuur en roer er in delen de in stukjes gesneden boter door. Laat afkoelen tot het mengsel nog schenkbaar is.
Schenk het glazuur in het midden op de taart en verdeel het met een paletmes over de hele taart. Laat het glazuur uitharden
Libelle
susan56 27-10-2011
Lijkt me lekker, ik neem hem van je mee, fijn weekend, groetjes Susan