Stamppotje van koolraap met andijvie, spek en champignons
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
350 g aardappelen.350 g in blokjes gesneden koolraab.
75 g magere gerookte spekblokjes.
1 kleine ui.
ca. 75 g champignons.
200 g gesneden andijvie.
ca. 1/2 dl melk.
zout.
peper.
nootmuskaat.
eventueel mosterd.
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de koolraap in plakken en schil ze. Was de plakken en snij ze in blokjes. Kook de aardappelen samen met de koolraap in weinig water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de blokjes spek in een koekenpan uitbakken. Pel en snipper de ui. Snij de champignons in plakjes.
Bereidingswijze
Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de spekblokjes mee. Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de andijvie en het spekmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel mosterd
Bron
lekker tafelen