Stamppotje van koolraap met andijvie, spek en champignons

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-2011
  • Stamppotje van koolraap met andijvie, spek en champignons

    Stamppotje van koolraap met andijvie, spek en champignons

    Stamppotje van koolraap met andijvie, spek en champignons

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 g aardappelen.
350 g in blokjes gesneden koolraab.
75 g magere gerookte spekblokjes.
1 kleine ui.
ca. 75 g champignons.
200 g gesneden andijvie.
ca. 1/2 dl melk.
zout.
peper.
nootmuskaat.
eventueel mosterd.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de koolraap in plakken en schil ze. Was de plakken en snij ze in blokjes. Kook de aardappelen samen met de koolraap in weinig water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de blokjes spek in een koekenpan uitbakken. Pel en snipper de ui. Snij de champignons in plakjes.

Bereidingswijze

Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de spekblokjes mee. Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de andijvie en het spekmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel mosterd

Bron

lekker tafelen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

YaaMansa avatar
YaaMansa 26-10-2011

Zou altijd nog `ns opzoeken wat je met koolraap kunt doen, anders dan hoe ik het van mijn moeder ken. Dus bij deze bedankt Dirk. Groetjes, Rita.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten