1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Arabische keuken
  5. Saffraancake met abrikozencreme

Saffraancake met abrikozencreme

  • Arabisch, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-10-2011

Ingrediënten 8 personen


50 gr. amandelen
6 draadjes saffraan
2 dl. zonnebloemolie
6 eieren
100 gr. suiker
2 el. honing
220 gr. patentbloem
1 zakje bakpoeder
250 gr. gewelde abrikozen.


Verder heb je nodig


Bakvorm,
mixer,
blender.


Saffraancake met abrikozencreme
Saffraancake met abrikozencreme

Overal in Andalusie zie je variaties op deze luchtige cake.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.Maal de amandelen fijn. Week de saffraan draadjes in wat olie.

Bereidingswijze

Klop met een handmixer of garde de eieren met de suiker en de honing in ca. 10 minuten zachtgeel en romig. Voeg de gemalen amandelen, geweekte saffraan met olie,bloem en bakpoeder toe en meng met een garde zo snel mogelijk door het eimengsel.Schenk het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm naar keuze.Bak de cake in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.Check na 40 minuten of de cake gaar is door er met een houten prikker in het midden te prikken. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar.Pureer de helft van de abrikozen met een el. water tot een gladde crème. Halveer de rest van de abrikozen. Snijd de iets afgekoelde cake in plakjes, bestrijk met een beetje abrikozencrème en beleg met de halve abrikoosjes.

Bron

Arabia kookboek van Tol, Merijn(2008)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top