1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti Vongole van Jamie

Spaghetti Vongole van Jamie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-10-2011

Ingrediënten 4 personen


1 kg kleine schelpjes (vongole oftewel kokkels)-geschrobd, een klein beetje verse bladpeterselie, 4 tenen knoflook, 10 kerstomaatjes, 2 1/2 dl witte wijn, 400 gr gedroogde spaghetti, zeezout en zwarte peper uit de molen, extra vierge olijfolie, 1 à 2 gedroogde Spaanse pepers



Spaghetti Vongole van Jamie
Spaghetti Vongole van Jamie

Ik heb dit gegeten in Rome in de juiste omgeving. Dit recept komt redelijk overeen met het gene wat ik heb gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng een pan met water aan de kook en zoek intussen de schoongemaakte schelpjes uit. Als ze niet goed dicht zitten, moet je er een tikje op geven, sluit ze nog niet, weggooien. Zet een grote pan met deksel op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Hak de peterseliesteeltjes in kleine stukjes en houd ze apart. Snij de blaadjes in grove stukjes. Pel en hak de knoflooktenen, snijd de tomaten in kwarten en zet de wijn alvast klaar.

Bereidingswijze

Doe de pasta met een snufje zout in de pan met kokend water en kook hem volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking tot hij net al dente (beetgaar) is. Begin ongeveer 5 minuten voordat de pasta klaar is met de saus - ga hierbij heel vlug te werk.
Schenk 4 royale scheuten extra vierge olijfolie in de hete pan en doe de knoflook, peterseliesteeltjes, een flinke snuf peper en zout, de verkuimelde Spaanse peper en de gehakte tomaten erbij. Blijf continu roeren en doe er, zodra de plakjes knoflook bruin beginnen te worden, de schelpjes en de wijn bij.
Het zal flink spetteren en stomen, dus leg er gauw de deksel op en schud de boel flink door elkaar. Na 3 - 4 minuten beginnen de schelpjes open te gaan, maar blijf dan nog wel even schudden. Haal de pan van het vuur en gooi de schelpjes die niet open zijn gegaan weg.

Giet inmiddels de perfect gare pasta af en doe hem met de gehakte blaadjes peterselie en een scheutje extra vierge olijfolie bij de schelpjes in de pan. Hussel of roer de hele boel een minuutje of twee door elkaar zodat het heerlijke sap van de schelpjes goed in de pasta worden opgenomen en ga zo snel mogelijk aan tafel.

Serveertip

Geen Italiaan zal het in zijn hoofd halen dit gerecht te serveren zonder een stuk knapperig brood om het sap mee op te deppen.

Bron

Jamie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top