1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gevulde Fazantfilet

Gevulde Fazantfilet

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-10-2011

Ingrediënten 6 personen


6 borstfilets van fazant, 12 gedroogde abrikozen, 1 fijngehakte sjalot, bospaddestoelen, 1/4 l room, witte wijn, bloem, olijfolie, snufje gedroogde tijm, zout, peper, spek



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de abrikozen een nacht weken in witte wijn en suiker.

Bereidingswijze

Leg de borstfilets op een snijplank en snijd ze met een scherp mes voorzichtig in, zodanig dat u er "envelopjes" van maakt. Verdeel de abrikozen en vul de envelopjes hier mee. Bestrooi het vlees met bloem, peper en zout en bak de filets om en om aan in hete olie, ongeveer 2 minuten per kant. Haal ze uit de braadpan en omwikkel ze met spek. Zet ze nog een minuut of tien in een oven van circa 150ÂșC om door te warmen.
Bak in dezelfde pan depaddestoelen sjalot en tijm beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de room toe en laat het geheel tot de helft inkoken. Serveren op een bedje van sla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Cook6


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Cook6
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top