Sneeuwpop Cupcakes
- Tussendoortje
- 20-30 min.
Ingrediënten 12 recipe.people
185 g margarine (kamer temp)185 g fijne basterd suiker
2 eetl melk
2 grote eieren (kamer temp)
185 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
1 eetl bakmeel
1 zakje vanillesuiker
versiering
70 g boter (kamer temp)
140 g poedersuiker (geseefd)
1-2 eetl melk
18 witte mashmallows
kokossnipers
8 gekleurde dropveters (rood, zwart en oranje)
Benodigdheden
muffin bakvormpapieren cupcakes
mixer
Voorbereiding
verwarm de oven op 175 graden. Zet de vormpjes in de muffin bakvorm
Bereidingswijze
Klop de margarine, suiker en melk tot een lichte, luchtige massa. De suiker moet grotendeels opgelost zijn.
Klop de eieren schuimig. Meng dit vervolgens goed met het botermengsel. Voeg het meel, bakpoeder, vanilliesuiker toen en schep er luchtig door heen.
Vul de papierencups voor 3kwart met beslag. Bak de cakejes 20 minuten gaar. Haal de cakes uit de vorm maar niet uit de papieren vorm. Laat ze afkoelen
Maak intussen de botercreme. Meng de boter zacht en romig in een grote mengkom. Voeg de helft van de poedersuiker toe en meng. Voeg dan de rest van de poedersuiker toe samen met een 1 eetlepel melk. Klop dit tot een zacht mengsel.Indien nodig gebruik dan nog wat extra melk.
Bestrijk de cupcakes met een laag botercreme. Bestrijk 12 marsmellows met botercreme en plak deze op de cakejes. Knip dan 6 marsmellows door midden en doe er een dun laagje botercreme op en plak ze op de sneeuwpop. Strooi wat kokossnipers over de sneeuwpop. Snijd kleine stukjes dropveter voorde dassen, ogen en neuzen van de speeuwpoppen en plak ze met botercreme vast
Bron
Cupcakes boek van Xenos