Een bloemenborrelrol

  • Aziatisch, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-10-2011
  • Een bloemenborrelrol

    Een bloemenborrelrol

    Een bloemenborrelrol

In deze borrelhap kunnen kleine restjes culinair verwerkt en iets uitgebreider kan het heel goed als lunchgerecht meedoen.

Deel dit recept

Ingrediënten
Rijstvellen, behandelen zoals op de verpakking staat.
Allerlei groenten julienne gesneden
Gekookte en afgekoelde rijst
Kleine hoeveelheden of restjes:
Surimi
Paling
Pecorini
Plakjes komkommer
Eetbare bloemen
Pittige saus
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De rijstvellen volgens verpakking klaarmaken.
De saus zelf maken of een dipsaus gebruiken.
Neem; oestersaus, ketjap, sambal, vissaus. (Maak de saus niet te dun.)
Wok de groente of kook ze kort. Laat afkoelen en uitlekken.

Bereidingswijze

Neem een rijstvel. Leg op een kwart de vulling van groente met rijst. Vouw de onder- en bovenkant over de vulling. Rol een slag om. Leg nu een streep saus op de ingerolde vulling. Rol weer een slag. Leg nu de vis, kaas of komkommer op de rol. Rol weer door en tot slot de bloem en rol dicht. Herhaal dit tot je genoeg rolletjes hebt gemaakt.

Bron

naar een foto van een bento lunch

Serveertip

Lekker bij een glas port.
Of met een groene salade als lunchgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 24-10-2011

Wat prachtig ziet dit eruit! Echt een feestje op het bord. Jos

deonart avatar
deonart 24-10-2011

Annie, wat een heel leuke idee is dit. Dit lijk eigenlijk op een verbasterde sushi en met de eetbare bloemen erin, word het een heel mooi plaatje. Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten