Een bloemenborrelrol
- Aziatisch, Borrelhapje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 23-10-2011
In deze borrelhap kunnen kleine restjes culinair verwerkt en iets uitgebreider kan het heel goed als lunchgerecht meedoen.
Voorbereiding
De rijstvellen volgens verpakking klaarmaken.
De saus zelf maken of een dipsaus gebruiken.
Neem; oestersaus, ketjap, sambal, vissaus. (Maak de saus niet te dun.)
Wok de groente of kook ze kort. Laat afkoelen en uitlekken.
Bereidingswijze
Neem een rijstvel. Leg op een kwart de vulling van groente met rijst. Vouw de onder- en bovenkant over de vulling. Rol een slag om. Leg nu een streep saus op de ingerolde vulling. Rol weer een slag. Leg nu de vis, kaas of komkommer op de rol. Rol weer door en tot slot de bloem en rol dicht. Herhaal dit tot je genoeg rolletjes hebt gemaakt.
Bron
naar een foto van een bento lunch
Serveertip
Lekker bij een glas port.
Of met een groene salade als lunchgerecht.
Laatste reacties
Wat prachtig ziet dit eruit! Echt een feestje op het bord. Jos
Annie, wat een heel leuke idee is dit. Dit lijk eigenlijk op een verbasterde sushi en met de eetbare bloemen erin, word het een heel mooi plaatje. Deon