Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. stroganoffsaus

stroganoffsaus

Door: marc0871

  • Russisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-10-2011

Ingrediënten 2 personen


Klontje boter,
eetlepel paprika poeder,
halve rode paprika,
halve,middelgrote ui,
4 champignons,
eetlepel tomatenpuree (dubbel geconcentreerd),
flinke scheut wodka,
kopje demi-glacé of gebonden runderbouillon,
eetlepel kappertjes,
augurk,
paar druppels tabasco saus,
teentje knoflook,
1/8 liter slagroom


Verder heb je nodig


Hapjespan
steelpannetje


Heerlijke saus voor bij biefstuk of varkenshaas.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng een mok water aan de kook in het steelpannetje.
los hierin een 1/2 tablet runderbouillon op.
bind de bouillon licht met allesbinder,maizena of bloem.

haal de steel uit de champignons en snij ze in vieren.
snij de ui,paprika en augurk in kleine blokjes.
snij de knoflook zeer fijn,of gebruik een knoflookpers.

Bereidingswijze

Laat het klontje boter smelten in de Hapjespan.
los hier het paprika poeder in op.
doe hier de uien bij en zet even aan.
doe er dan de champignons bij en schep het geheel even om.
doe er de paprika`s bij en schep weer even om.
voeg de tomatenpuree toe en laat het even ontzuren.
voeg een paar druppels tabasco saus toe.
schuif alles naar de achterkant van de pan en verhit de voorkant.
schuif alles weer naar de voorkant van de pan en laat een flinke scheut wodka langs de zijkant van de pan naar voren vloeien.
flambeer nu het geheel.
voeg de demi-glace of gebonden bouillon toe en schep alles weer om.
voeg de kappertjes,augurk en knoflook toe.
voeg als laatste de slagroom toe.
schep alles goed door elkaar en laat de saus even iets inkoken.
proef of er misschien nog wat peper en zout bij moet.

Serveertip

Lekker bij biefstuk of varkenshaas

Bron

Youtube filmpje



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marc0871
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top