2 x pannenkoeken met tonijn vulling uit oven

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2011
  • 2 x pannenkoeken met tonijn vulling uit oven

    2 x pannenkoeken met tonijn vulling uit oven

    2 x pannenkoeken met tonijn vulling uit oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Een gerecht voor alle pannenkoeken en vis liefhebbers.
12 gebakken pannenkoeken

Pannenkoek vulling 1
3 blikjes gevlokte tonijn, uitgelekt
3 hardgekookte eieren fijn gedrukt met vork
1 e gedroogde peterselie
1/2 kop cheddar kaas
1 middelslag ui, fijn
zout
peper
1/2 t Maggi vloeibaar of aromat
3/4-1 kop mayonaise (180-200 ml)

Bereidingswijze
1. Meng alles heel goed samen.
2. Verdeel over pannenkoeken en rol op.
3. Pak pannenkoeken naast elkaar in ovenschalen.

Voor over pannenkoeken:
250 ml room
1 kopje geraspte belegen kaas
cayennepeper

Bereidingswijze
1. Verdeel room over pannenkoeken.
2. Verdeel nu kaas over pannenkoeken en voor iets pittig strooi je cayennepeper over kaas.
3. Bak pannenkoeken in oven met deksel of aluminiumfolie op schaal. (dat het niet verbranden)
4. Zodra vulling warm en kaas gesmolten is, verdeel jij pannenkoeken op serveerborden. 3 pannenkoeken per persoon.

Eten met een frisse salade.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maken van pannenkoeken:
2 grote eieren, geklopt
150-200 ml melk
20 ml olie
1 t citroensap of brandewijn
250 ml patentbloem
1/4 t zout
180 ml water
olie voor bakken van pannenkoeken

1. Meng met een garde alle ingrediënten tot een homogene massa. Laat voor 15 min. staan.
2. Bak in boter of olie 12 pannenkoeken van beslag.

Bereidingswijze

Pannenkoeken vulling 2
40 g boter
1 ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
30 ml (2 e) meel
250 ml (1 k) melk
zout
peper
30 ml (2 e) korrelmosterd
3 blikjes tonijn, uitgelekt
olie voor
fruiten
1 e koffiemelk of room
250 ml (1 k) geraspte cheddarkaas

Bereidingswijze
1. Fruit ui en knoflook in olie tot zacht.
2. Meng de bloem erdoor en maak bloem in 2 min. gaar.
3. Voeg de melk erbij en roer tot een dikke witte sous vorm.
4. Kook saus zachtjes voor 5 min.
5. Voeg nu de zout, peper, mosterd en fijn tonijn erbij en kook verder voor 3 min.
6. Proeft en maak verder op smaak en roer er 1 e koffiemelk of room door.

Verdere bereiding is zoals hier boven beschreven.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

I.p.v. tonijn kan ook zalm uit blik, of krab uit blik of zelfs gevlokte gerookte makreel gebruikt worden.

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 22-10-2011

Hier wordt ik meteen enthousiast van. Misschien ben ik de enige in dit gezin, maar ik ga het gewoon een keer proberen. Bedankt, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten