Boerenkoolsoepje

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-10-2011

Doe eens wat anders met boerenkool

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el olijfolie
200 gr chorizo in blokjes
1teentje fijngehakte knoflook
1 ui
500 gr. Kruimige aardappels in blokjes
350 gr fijngehakte boerenkool
1,5 liter kippenbouillon
150 gr fijngesneden gerookte kip
150 zachte geitenkaas of kookroom
Versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en bak de chorizoblokjes licht krokant. Haal de blokjes eruit. Fruit in dit bakvet de fijngesneden ui en de knoflook. Schep de aardappelblokjes en de boerenkool erdoor. Bak even mee. Giet de kippenbouillon erbij en kook dit zachtjes een kwartier. Pureer de soep, maar niet helemaal fijn. Voeg de chorizo toe en de helft van de gerookte kipreepjes. Voeg dan peper naar smaak toe.

Bron

Werk

Serveertip

Serveer de soep met met een eetlepell geitenkaas of kokroom. Verdeel. Rest van. Kipreepjed over de soep.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten