Boerenkoolsoepje
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 21-10-2011
Doe eens wat anders met boerenkool
Ingrediënten 4 personen
3 el olijfolie200 gr chorizo in blokjes
1teentje fijngehakte knoflook
1 ui
500 gr. Kruimige aardappels in blokjes
350 gr fijngehakte boerenkool
1,5 liter kippenbouillon
150 gr fijngesneden gerookte kip
150 zachte geitenkaas of kookroom
Versgemalen peper
Benodigdheden
SoeppanBereidingswijze
Verhit de olijfolie en bak de chorizoblokjes licht krokant. Haal de blokjes eruit. Fruit in dit bakvet de fijngesneden ui en de knoflook. Schep de aardappelblokjes en de boerenkool erdoor. Bak even mee. Giet de kippenbouillon erbij en kook dit zachtjes een kwartier. Pureer de soep, maar niet helemaal fijn. Voeg de chorizo toe en de helft van de gerookte kipreepjes. Voeg dan peper naar smaak toe.
Bron
Werk
Serveertip
Serveer de soep met met een eetlepell geitenkaas of kokroom. Verdeel. Rest van. Kipreepjed over de soep.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties