Zuurkool uit de oven
- 30-60 min.
- Geplaatst op 21-10-2011
Ingrediënten 4 personen
100 gr. blanke rozijnen1 eetl. zonnebloemolie
200 gr. magere gerookte spekblokjes
500 gr. wijnzuurkool
1 appel
1 theel. kaneelpoeder
1 banaan
1 pak instant aardappelpuree of diepvriesaardappelpuree (voor 4 porties)
8 plakken achterham
4 plakken ananas (blik)
100 gr. geraspte kaas
Voorbereiding
Wel de rozijnen in warm water. Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes. Voeg de zuurkool toe en stoof zachtjes 10 minuten. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Schep de rozijnen, appelblokjes en kaneelpoeder door de zuurkool. Pel de banaan, verdeel deze in plakjes en leg ze op de zuurkool. Bereid de ardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bereidingswijze
Schep het zuurkoolmengsel in een ovenschaal. Rol de achterham op en leg deze met de ananasplakken op de zuurkool. Verdeel daarover de aardappelpuree. Strooi de geraspte kaas erover en schuif het gerecht onder een hete ovengrill totdat de kaas gesmolten is.
Bron
Boodschappen (Hoogvliet)
Serveertip
Tip: de spekblokjes kunnen worden vervangen door blokjes salami
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties