de enige echte falafel!

  • Arabisch,
  • 20-30 min.
  • de enige echte falafel!

    De enige echte falafel!

    De enige echte falafel!

  • de enige echte falafel!

    De enige echte falafel!

    De enige echte falafel!

  • de enige echte falafel!

    De enige echte falafel!

    De enige echte falafel!

  • de enige echte falafel!

    De enige echte falafel!

    De enige echte falafel!

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg kikkererwten

2 uien, gesnipperd
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 bosje peterselie, grof gehakt (een groot bosje!)
1 bosje koriander, grof gehakt
1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden
3 eetlepels kurkuma
3 eetlepels komijnpoeder
2 eetlepels korianderzaad
1½ theelepel bakpoeder

olie om te frituren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 5979,07 kcal
Koolhydraten 164,18 g
Eiwitten 87,94 g
Vetten 533,56 g

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten in ruim water 2 dagen weken in de koelkast.

Bereiden
Pureer de uitgelekte kikkererwten met de rest van de ingrediënten (behalve de olie) en wat zout en peper in de keukenmachine tot een pasta. Proef of de falafel goed op smaak is.Verhit de frituurolie in een frituurpan of wok tot 180 ºC of tot een blokje brood goudbruin kleurt. Vorm met twee natte lepels bolletjes van de kikkererwtenpasta en frituur ze met 4-5 tegelijk goudbruin en knapperig.

Bron

bismilla arabie - falafel -de enige echte

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

_infinity_ avatar
_infinity_

Doorsturen

Home Recepten