1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Erwten
  5. Falafel
  6. de enige echte falafel!

de enige echte falafel!

  • Arabisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-2011

Ingrediënten


1 kg kikkererwten

2 uien, gesnipperd
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 bosje peterselie, grof gehakt (een groot bosje!)
1 bosje koriander, grof gehakt
1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden
3 eetlepels kurkuma
3 eetlepels komijnpoeder
2 eetlepels korianderzaad
1½ theelepel bakpoeder

olie om te frituren



de enige echte falafel!
de enige echte falafel!
de enige echte falafel!
de enige echte falafel!
de enige echte falafel!
de enige echte falafel!
de enige echte falafel!
de enige echte falafel!
de enige echte falafel!
de enige echte falafel!

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten in ruim water 2 dagen weken in de koelkast.

Bereiden
Pureer de uitgelekte kikkererwten met de rest van de ingrediënten (behalve de olie) en wat zout en peper in de keukenmachine tot een pasta. Proef of de falafel goed op smaak is.

Verhit de frituurolie in een frituurpan of wok tot 180 ºC of tot een blokje brood goudbruin kleurt. Vorm met twee natte lepels bolletjes van de kikkererwtenpasta en frituur ze met 4-5 tegelijk goudbruin en knapperig.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Bismilla arabie - falafel -de enige echte



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _infinity_


Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _infinity_
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top